OVER

Cornelia Groot - van Ederen, AdvocaatMijn naam is Cornelia Groot-van Ederen en ik ben gespecialiseerd in het erfrecht en het vastgoedrecht, met name het appartementsrecht. Ik ben geboren en getogen in Oostenrijk en spreek vloeiend Duits. In 1995 ben ik naar Nederland verhuisd om rechtsgeleerdheid te studeren. Na mijn studie rechtsgeleerdheid en Notarieel recht aan de Vrije Universiteit ben ik in 2002 begonnen als juriste bij een projectontwikkelaar waarna ik een aantal jaren bij een gemeente in Noord-Holland heb gewerkt. In 2007 ben ik als advocaat begonnen. Uit persoonlijk interesse en omdat ik notarieel recht heb gestudeerd ben ik mij gaan richten op het erfrecht. Na bijna 8 jaar op een middelgroot advocatenkantoor in Alkmaar vond ik het tijd worden voor mijn eigen advocatenkantoor. In 2015 ben ik dan ook in Alkmaar mijn eigen advocatenkantoor begonnen.

Om mij nog verder te verdiepen in het erfrecht heb ik de Leergang Erfrecht van de Academie voor de rechtspraktijk gevolgd en deze leergang met goed gevolg afgerond. Ik ben lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Door mijn studie Notarieel recht, mijn interesse in cijfers en door persoonlijke ervaring ben ik uw specialist voor vragen en oplossingen binnen het erfrecht. In de vaak emotionele tijd na het overlijden van een dierbare help ik u graag. Het liefst door het treffen van een minnelijke regeling, maar als het moet procedeer ik graag voor u. Dus waar u vragen hebt over de legitieme portie (kindsdeel), de bevoegdheden en het ontslag van de executeur, testamentair bewind, ontslag bewindvoerder, opheffing bewind, benoeming van een vereffenaar, de vereffeningsprocedure, verdeling van de nalatenschap, kortom: het erfrecht kunt u altijd bij mij terecht. U kunt ook buiten kantooruren voor een afspraak bij mij op kantoor komen of als u niet in de gelegenheid bent naar mij toe te komen, kom ik naar u toe.

Op het gebied van het appartementsrecht heb ik de specialisatieopleiding bij het Instituut voor Bouwrecht (IBR) gevolgd. Graag adviseer ik u op het gebied van het appartementsrecht waar het kan gaan om de geldigheid van besluiten van de VVE, de inhoud van de te nemen besluiten, nakoming van de besluiten, bevoegdheden en verplichtingen van de bestuurder (administrateur), statutenwijziging en interpretatie van de statuten.

Uiteraard kunt u bij mij ook terecht op het gebied van het contractenrecht, het verbintenissenrecht, incasso’s en het burenrecht.

Mein Name ist Cornelia Groot-van Ederen und ich bin Rechtsanwältin. Da ich in Österreich aufgewachsen bin, spreche ich hervorragend Deutsch. Gerne helfe ich ihnen bei juristischen Fragen und Lösungen im niederländischen Recht. Vor allem im Erbrecht, Immobilienrecht und Wohnungseigentumsrecht habe ich viel Erfahrung, aber auch im Vertragsrecht helfe ich ihnen gerne weiter. Für einen Termin können sie mich gerne anrufen oder mir eine E-Mail schreiben. Ein Termin in den Abenstunden oder am Wochenende ist auch möglich!

Cornelia Groot-van Ederen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Erfrecht.

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Derdengeldenrekening

Groot-van Ederen Advocaat beschikt niet over een derdenrekening en kan  geen derdengelden ontvangen.